Stran je v nastajanju

Nekateri deli lahko ne delujejo pravilno, vsebine lahko manjkajo, itd.

Sveti Miklavž je prišel med nas

Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas
Sveti Miklavž je prišel med nas

Obdaril je otroke po družinski sveti maši, otroke v vrtcu in na učni pomoči, obiskal je dobrotnike in poslovne sodelavce društva, razveselil pa je tudi brezdomce v Novi Gorici in v Ljubljani.

Veseli teden se je začel že v nedeljo 3. decembra, ko je sveti Miklavž po družinski sveti maši s svojim prihodom razveselil otroke. Prinesel je skromno darilce - kocko, katere namen je, da bi družino oz. njene člane spodbujala, da v adventu ob adventnem venčku še posebej pomisli, kako biti pozoren do bližnjih. Lepo je bilo videti iskrice in veselje v očeh otrok.

Ker je bil torek, 5. december mednarodni dan prostovoljstva se je sveti Miklavž dopoldan ustavil na prireditvi za prostovoljce občine Miren Kostanjevica, ki delujejo na humanitarnem in socialnem področju, bodisi preko organizacij, društev ali kot posamezniki. Tako župan kot prostovoljci so bili veseli njegove spodbude, naj še naprej vztrajajo v dobrem in v skrbi drug za drugega.

Dobri mož je v torek pozno popoldne obiskal dnevni center za brezdomce v Novi Gorici. Veseli smo bili, da smo lahko prostovoljci za brezdomce skupaj oblikovali tudi kratko igrico, ki smo jo vzeli iz življenja v dnevnem centru. Sveti Miklavž je ob spremstvu angelov brezdomce obdaril, še prej pa je vsakega posebej  spodbudil z besedo in mu dal vedeti, da ga skrbno opazuje in vidi njegova prizadevanja za dobro.  Brezdomci so bili navdušeni, še med tednom so govorili: "To je bilo pa res lepo! In ja, zmoremo premagati ovire in se ne bojimo napora!"

V sredo zjutraj je Miklavž s svojim prihodom najprej razveselil otroke v vrtcu. Vsi so se hitro spoprijateljili z dobrim možem in prav nič jih ni bilo strah. Veseli so bili zdravih in sladkih priboljškov ter njegove spodbude, da prvi pozdravljajo druge, upoštevajo odrasle in dobro poslušajo prijatelje ter tako gradijo lepa prijateljstva med seboj. Najlepše pa je bilo, ko je Miklavž skupaj z njimi sedel na kavč in povedal zgodbo o njegovem življenju.

Popoldne si je vzel čas za otroke na učni pomoči. Obdaril jih je z novim s zdravimi in sladkimi priboljški ter z adventno spodbudo, ki je namenjena družinam za pripravo na praznike. Otrokom je naročil, naj spodbudo ponesejo med svoje domače.

Zvečer pa je pohitel še v Dnevni center za brezdomce v Ljubljani. Brezdomci, prostovoljci in zaposleni so se na njegov prihod že nekaj časa pripravljali. Ob dopoldanski kavi so namreč prebirali zgodbe iz življenja sv. Vincencija. Zgodbam so radi prisluhnili in iz tega se je razvila misel, da bi ob prihodu Miklavža zaigrali delček zgodbe o sv. Vincenciju Najprej jih je popeljala v zaporniško celico, kjer je sv. Vincencij sočutno skrbel za jetnike in k temu vzpodbujal tudi sestre, ki so mu pomagale pri delu. Prostovoljci so odlično prikazali Vincencijevo skrb za najbolj uboge, pa tudi za sestre, ki so obupovale nad težkim delom. Vse je spodbujal k skrbi za svoje dostojanstvo, da so tako lahko poskrbeli tudi za dostojanstvo drugih. . Zgodba je močno ganila vse prisotne.

Tako v torek kot v sredo je dobri mož obiskal poslovne sodelavce in dobrotnike med drugim tudi mestno občino Nova Gorica ter občino Miren Kostanjevica, ki nas podpirajo pri našem delu in so tako ali drugače povezani z Mirenskim Gradom in z društvom. Prav tako se je dobri mož oglasil tudi na Radiu Robin ter tako zaposlene kot poslušalce spodbudil, da kljub preizkušnjam vztrajajo v dobrem. Zahvalil se jim je za sodelovanje in podporo ter jim voščil lepe praznike. 

Hvala svetemu Miklavžu, da nas je s svojim obiskom tako lepo razveselil. Z velikim veseljem in trdnim sklepom v srcu, da se bomo še naprej trudili za dobro, ga že čakamo, da nas drugo leto spet obišče!