Počitniški utrinki

Počitniški utrinki
Počitniški utrinki
Počitniški utrinki
Počitniški utrinki
Počitniški utrinki
Počitniški utrinki

Za celotno organizacijo in to, da nam je čez dan lahko lepo, pa smo poskrbeli zaposleni v Centru za družine.

Naš dan se je začel že zgodaj in sicer so nekateri otroci prišli že ob 7. uri zjutraj, skupaj pa smo bili vse do 16. ure popoldne. Kar pestro je bilo pri nas. Zjutraj smo se najprej zbrali v krogu, da smo se pozdravili, se bolje spoznali in si povedali kaj lepega. Dogovorili smo se, da se bomo ves čas trudili, da se bomo poslušali, da bomo med seboj prijatelji in da se bomo pogovorili, ko bo prišlo do konfliktov. Včasih nam je to uspelo, spet drugič pa smo potrebovali malo več spodbude.

Nato smo imeli delavnice. Vsak teden smo ustvarjali, se igrali družabne igre, poskrbeli za našo malico ter sestavljali puzle in se spuščali po zip linu. Po malici pa smo poprijeli vsak za svoje delo. Pomagali smo v kuhinji, poskrbeli za okolico in dom, ali pa smo odšli na njivo, kjer smo pobirali krompir in grabili travo. Velikokrat smo se morali tako animatorji kot tudi otroci spodbujati, da smo vztrajali, ko nam je bilo naporno. Pomagalo nam je, ko smo imeli v mislih, da delamo nekaj dobrega za druge. Veseli pa smo bili tudi, ko smo se naučili kaj novega.😊

Da ne bi znanje, ki smo ga čez šolsko leto pridobili čisto pozabili, smo imeli tudi zanimive učne urice. Brali smo knjige, sestavljali povedi, iskali besede na določeno črko, drug drugemu pisali račune, se igrali igro, s katero smo ponavljali poštevanko …

Popoldanski del pa smo preživeli igrivo in čofotajoče. 😉 Otroci in nekateri animatorji so se ohladili v bazenu, vsi pa smo se igrali družabne igre. Radi smo tudi hodili po vrvi, igrali namizni nogomet in biljard, risali ter se preizkusili v igrah s kartami.

Poletje je hitro minilo in veseli smo, da smo ga lahko preživeli skupaj. Med nami so se spletla prijateljstva za katera upamo, da jih bomo gradili še naprej.